Mixa bikinidelar

mix and match bikinis
På stranden finns det många olika typer av plagg att bära, allt från bikiniset till baddräkter till strandklänningar. Något som är riktigt hett nu är att själv blanda bikinidelar, som kallas Mix & Match.

Detta går ut på att man blandar t.ex. färger och modeller på över- och underdelar så att bikinin traditionellt inte ”matchar” längre. Vanligast är enkelfärgad underdel med överdel i annan färg, eller rent av i mönster. Detta ger dig stor möjlighet att skapa din egen stil och sticka ut på stranden. Det kan däremot vara svårt att fixa den matchande looken, så vi går igenom lite knep och tips för hur du lyckas.

Med rätt bikinidel kan du ändra effekten och uppfattningen som ges av din kropp.

  • Har du rak kropp så ger en vadderad bikinitopp som är rynkad, tvistad eller med volanger ett kurvigt uttryck.
  • Har du en timglasformad kropp (bredare upptill, smal vid midjan och igen bredare vid höften) fungerar en överdel med halterneck utmärkt, alternativt om du behöver mer stöd kan du ta en överdel med bygel. Prova gärna en heltäckande underdel eller kanske en med brasiliansk skärning som lyfter fram rumpan.
  • Är du smal upptill och kurvigare nertill kan en enfärgad bikini med hipster- eller boyshorts underdel matchat med överdel i mönster, med formade kupor eller halterneck ge ett mer balanserat utseende.
  • Har du lite fylligare kropp kan du prova med en full briefunderdel kombinerat med ett badlinne upptill. Du kan också prova med en halternecköverdel.
  • Med en tonad kropp lyfter brasilianska och hipsterunderdelar fram tränade underkroppar.  Kombinera det med en vadderad överdel för mjukare byst.

När det kommer till färger finns det lite saker man bör och inte bör göra.

  • Det är svårt att gå fel med två blandade enfärgsdelar, som t.ex. turkos överdel och svart underdel.
  • Du kan också kombinera mönstrade delar med enfärgade, tänk bara på att matcha färgerna, som t.ex. en röd underdel med en rödvit randig överdel.
  • Försök att matcha skärningarna, t.ex. hipster med bandeau och brasiliank underdel med en trekantsöverdel.
Tips!
Försök at mixa så här

 

Undvik!
Undvika att mixa så här

You may also like